Kisse, städa och gymmet

Kissen har blivit vårtokig - alltså hon är steriliserad, så inte så - utan hon har fått vårrus. Vill ut - vill in - vill ut - vill in - vill ut, ja ni förstår. Dessemellan rusar hon omkring i huset och LEKER. Skinnbitar, som varit leksaksmöss en gång, jagas och kastas i luften, mattorna attackeras och ligger inte där dom ska. Ibland kastar hon upp mattkanten i luften och rusar in under så bara svanstippen tittar fram - vilt viftande - för att så attackera mattan underifrån. Sen lägger (läs slänger) hon sig i soffan och sover en stund, för att börja om från början igen. Man förstår att hon längtar att få stilla sin lust att jaga möss och fjärilar och flugor...
Igår blev det en städ- och fixardag. Jag städade och Sven fixade. Skurade köksdörrar och badrum med tandborste. Det finns inget bättre redskap att skura svåråtkomliga hörn med, än en gammal tandborste. Den är finemang! Vi hade tänkt att börja dan med att träna på gymmet men kom igång så bra med annat att det fick anstå. Städa är faktiskt underskattat vad gäller konditionsträning. Jag blir iaf alltid genomsvettig ....
Men idag har vi gymmat, riktigt ordentligt också! Inte lika motigt som förra gången så nästa gång kan jag höja ribban lite.
Jonte och kottarna hälsar på hos Lilla gumman över helgen, tänk vad tomt det kommer att bli när dom flyttar... Ludolf och Tösen köpte sig en lägenhet i veckan. Det är ett stort kliv att ta!

Dagens ord - respektiabilitet

Säg det fort 4 gånger på raken! Inte det lättaste va´?
Ingen vet vad det betyder, hur man böjer det eller kanske ens hur man använder det.
Svenska språket är underbart!

"Hipp hurra, för här kommer...

bumbybjörnarna, studsar fram genom sagorna".... sången ekar i huset när Sven och jag kommer hem. Kottarna tittar på TV och har fredagsmys, ostbågar och chips tillhör förståss.
Själva har Sven och jag hämtat våra nya glasögon. Har sett ett tag att det var dags. Sven ska prova progressiva för första gången, får se hur det blir.
Veckan har gått fort, har jobbat mycket som vanligt. Men nu börjar det att ordna upp sig, alla är äntligen tillbaks efter semester och förkylningar, och de nyanställda börjar bli lite självständiga.
I morron åker "julen" ut!!!!!!!!!!! Det längtar jag efter....

Snöslunga nästa


Snö, snö, snö, snö, trodde aldrig jag skulle bidra till "prylar" till huset men ska vintrarna fortsätta så här köper jag en snöslunga. 2 dm inatt... och det är 1 minusgrad så det är tyngre att skotta. Sven och jag har tagit hälften var. Fast vackert är det, träden är snötyngda och det ligger nog 60 cm över landskapet.
Största kotten hade feber igår, nyårsafton, och ont i halsen så vi var inte ute alls mycket. Pysslade, åt kalvstek och tittade på ny film.
Firade 2011 med en flaska alkoholfritt och lyssnade på fyrverkierna, vi såg dom inte för all snön...


RSS 2.0