Mors dag...

Hörde att mors dag kom till för att mödrarna skulle få lite vila åtminstone en dag om året. Då skulle man och barn ordna mat och tårta till mor. Säkert skönt för mor som hade det slitsamt och besvärligt många gånger.
Själv blev jag inbjuden till Lilla gumman, Jonte var där också. God mat och tårta såklart och inte att förglömma - trevligt sällskap! Tack för det!!

Förändringar

Vår carport håller på att växa fram!


    


Fantastiskt!!
Gode vännen, som också är grävare, har anlitats för schaktningen och grunden. Sven och jag har tagit semester nästa vecka för att hjälpa till.
Det som vännen grävt bort ligger i slänten mot ån och ska jämnas ut och bli 2 terasser. Mycket jobb kvar men också en hel del gjort!

                      




Måndagmorron

Hade bestämt att jag skulle cykla till jobbet idag. Packade cykelkorgen, kollade cykeln och ställde klockan på ringning.
Drog mig en stund i sänghalmen för att sen ta på fritidskläderna. Sven tog bilen till tåget och jag började cykla. Halvvägs upp i första backen tyckte jag att det gick väldigt trögt - jaha, ingen luft i bakdäcket! Jag som kollade och provcyklade för nån vecka sen! Hem igen och leta cykelpump... det var lättare sagt än gjort... var är dom??? Hittade två stycken men ingen funkade.. Kollade med Ludolf när nästa buss går, om 5 minuter... äh jag har inte duschat, har träningsoverall på - nej det var bara att lägga ner. När går nästa buss igen då? Om en timme... Vad har jag för möten på förmiddagen... det första om 35 minuter...  Grymt grymt. Ringde Sven - visste han om det fanns nån annan pump? "Nja du kan ju ta tryckluften - det ligger en mätare i boden nånstans och sen kopplar du ihop slangen med...."    Asså nån måtta får det ändå va!
Ringde jobbet och bad kollegan att boka om mötet..
Så nu sitter jag i soffan och väntar på nästa buss.....  det är härligt med måndagmornar!

RSS 2.0