Händelserik semestervecka

Efter att jag gjort ett besök hos läkaren och fått penicillin mot halsfluss blev jag sakta men säkert bättre och piggare. Åh så skönt, slippa halsont, huvudvärk och feber!
Sven jobbade på med carporten alltmedan jag höstade i trädgården. Vindskivorna målades och sattes upp. Han hyrde ett transportband för att transportera takpannorna upp på taket. Jag lastade på och skötte själva transporterandet och Sven lastade av och satte ut på taket. Vi var överens om att 42 paket skulle räcka, och nog såg det så på taket ut även om det var många paket kvar på marken. Sven hade ju beställt extrapaket ifall några pannor skulle gå sönder, men så många, var ska vi förvara dom? Efter ytterligare en koll så insåg vi att ja - det räcker - men till ena sidan av taket... så det var bara att fortsätta hissa pannor. Över 2 timmar tog det, men är nog ingenting mot vad vi skulle slitit för att få upp dom med stege.... Sven var duktig och la ut och spikade fast dom på taket.
Sista semesterdagarna for vi till ön i norrländska skärgården. Denna fantastiska lilla ö som är så fin vid alla tider på året! Nu på hösten står solen lågt och går ner över land, det är lite dimmigt på morron och kallt på nätterna vilket ger anledning att elda i kaminen. En varm och go värme sprider sig i huset. Fast lite vemodigt är det allt att tömma ur sommarvattnet, frosta av frysen och olja vedspisarna.
Nu är ju sommaren oåterkallerligt slut! Vi längtar redan till nästa sommar!

RSS 2.0