Ledig lördag

Vi är i stugan, Sven och jag. Efter bröllop, barnbarnpassning och jobbstart så känns det gudomligt att få rå sig själv några dagar.
Bröllopet var fantastiskt! Strålande brudpar och trevlig fest, glada gäster och som vanligt mycket mat över...
Sven jobbade på västkusten veckan efter bröllopet och jag på mitt jobb. Några kvällar var jag barnbarnvakt som sagt. Jätteroligt! Och så skönt att kunna, och få, vara det utan att hela Sverige ligger mellan oss.
En kväll i veckan var vi allihop (utom brudparet som är på bröllopsresa) hos Lilla gumman och Handyman och åt tillsammans. Trevligt! Dom har en bärsort, aronia, som jag inte stött på tidigare. Ser ut som en blandning mellan blåbär och lingon och små slånbär. Smakar lite kärvt men ska innehålla mycket bra saker för kroppen. Lilla gumman hade plockat en del som vi provsmakade, hörde sen att hon gjort sylt av resten.
Men som sagt, nu är det bara Sven och jag, eller rättare sagt, bara jag, för Sven åkte in till byggvaruhuset för att köpa virke så han kan göra klart altaningången. Solen skiner, det är lite kyligt men helt acceptabelt. Sjön låg som ett spegelblankt golv i morse och fiskmåsarna har försvunnit från ön.
Jag har strukit lite handdukar som jag inte hann hemma, plockat hallon och gjort hallonsylt. Annars tänker jag inte överanstränga mig idag, bara njuta av att vara....

Fredag eftermiddag och chokladpraliner

Fredag eftermiddag ger en lika härlig känsla, även om arbetsveckan inte varit överbetungande precis. Men nu har jag gjort den första veckan och får vara ledig i helgen.
Det blev ganska mycket chokladpraliner av finaste sort över från bröllopet så jag äter några medans jag sitter och skriver.
Jag har varit farmor två kvällar, Jonte har jobbat. Första kvällen ringde han ungefär när han skulle varit hemma och sa att nästa person som skulle svlösa honom inte kommit. "Jag var dubbelbokad så jag tog det andra passet istället". "Kan du stanna kvar mamma, om det inte kommer nån"? Hmmm, vad gör jag då? Ja jag kan sova över och ta kottarna till dagis på morron och sen åka hem och duscha och byta kläder - vilket var nödvändigt eftersom lingonsylten råkat hamna mitt fram på magen också. Det är inte det bästa men det går. Som tur var blev han avlöst och var hemma runt 23 så jag kunde åka hem och sova. Men jag förstår inte hur man tänker när man gör så? Vadå, jag var dubbelbokad? Man har väl mål i mun och kan tala om i god tid så det inte drabbar nån annan?! Nästa kväll kom kottarnas "moffa" från nordligaste norr och vi hade en trevlig kväll allihop. Det är roligt att träffa folk man inte ser så ofta!
Ikväll ska jag hämta kottarna hit till oss. De ska sova hos oss i helgen. Även Jonte ska sova hos oss i helgen så han hinner träffa kottarna mellan arbetspassen.
Sven är i västra Sverige och jobbar - kommer i morron kväll. Längtar lite tills dess!

RSS 2.0