Trädgårdsjobb

Var hemma hos Lilla gumman igår och jobbade lite i deras trädgård. Rosorna pysslades om, vinbärsbuskarna ansades, Lilla gumman gick med frenesi igång och avverkade på framsidan - torra buskar och plantor flög genom luften. Resultatet blev så bra, så bra. Handyman klippte gräset - med åkgräsklippare, och sen fortsatte han jobba i sovrummet där det ska tapetseras och fixas. Jonte satt och pluggade under tiden. Vi bjöds på Pasta carbonara med kaffe till efterrätt. Jättegott! Vi hann med en tur till återvinningen också innan mörkret föll och vi tände brasa och drack te. Mätte och det är exakt 61 km eller 35 minuters körning till dom. Ganska lagom faktiskt. Det är roligt att träffas utan en massa folk eller måsten utan i lugn och ro göra saker tillsammans!
Snart kommer Sven hem, han har varit i Linköping på tjänsteresa över helgen. Så ska vi köra småbarnens mamma till Arlanda ikväll - hon har varit och hälsat på sina barn över helgen
  

Söndag kväll igen

Så är det söndag kväll igen, är ensam eftersom Sven hämtar Jonte och töserna som hälsat på Lilla gumman i det nya huset. Har strukit skjortor till Sven, han har ett överflöd, men det hjälper ju inte om dom ligger i strykkorgen hela tiden. Säger han i alla fall - mig gör det inget. Fast nu är dom strukna....
Har städat i helgen, det är så trevligt när huset är rent!
Har upptäckt att jag behöver nya glasögon, ser lite suddigt i vissa lägen. Även Sven är inne på den linjen för sin egen del vill säga. Vi får ta en tur till nån lämplig affär och åtgärda detta. Trivs bra med dom jag har men det kan ju finnas snyggare...

Vintring

Trots mina bravader förra veckan kände jag mig stark nog att följa med till stugan i helgen, och det visade sig vara ett bra beslut. Varenda gång vi varit här i år har det varit sol och finväder. Man blir ju bara glad! Det är Ön från sin bästa sida. Så här på hösten står ju solen lågt och det blir så otroligt fint ljus över havet. Man blir frisk av bara det! Sen är det ju inte fel att fika med Moster och Morbror heller, eller ta med Kisse så hon får jaga.
Sven har tillbringat dagarna på taket, en huv ska stoppa snöras och hindra knäckande av fläktröret och stege till sotaren är uppsatt. Utemöblerna står i förrådsboden, alla maskiner och verktyg är undanplockade. I morron kommer sotaren som sagt - ska inspektera skorstenen - och sen ska båten paketeras och frysen avfrostas. Så far vi härifrån för sista gången i år, det är alltid lite vemodigt, och långt till nästa år, samtidigt som det är skönt eftersom det börjar blir kallt. Det låg faktiskt lite is i vilken igår........

"Vill du åka truck eller säng?"

Blev som sagt sjuk igen i söndags natt - hög feber och ONT i halsen. Var knappt ur sängen på hela dagen, sov oroligt nästa natt och när jag tittade mig i spegeln på morron såg jag ut som jag hade påssjuka. Normalt ska man ju se käkbenet innan halsen tar vid (eller borde iaf), men så var inte fallet på höger sida. Fast påssjuka lär jag haft när jag var halvåret så det kunde det inte vara. Mådde inget vidare under dan, kunde knappt svälja vatten faktiskt, febern ville inte ge med sig...... Det var riktigt synd om mig!
Nåväl, när Sven kom hem med barnbarnen som han hämtat åt Jonte på dagis bestämdes att sjukvårdsupplysningen skulle kontaktas. 
"Jaha, du ska få prata med en sköterska på öron- näs- och hals"
"Jag ska kontakta en läkare så återkommer jag till dig"
" Läkaren tycker att du ska komma in så fort som möjligt"
Sagt och gjort - barnbarnen överlämnades att sova i Ludolfs vård och vi for till Sjukhuset. Beredda på att få VÄNTA....... men väldigt snabbt blev jag inkallad och undersökt (genom näsan då det inte var lätt att se i halsen) och;
"Vi lägger in dig - det kan vara halsböld du har. Du ska röntgas och vi ska ta prover så får vi se. Du kommer att få antibiotika intravenöst under tiden, för att påbörja behandlingen"
"Äh, lägga in - typ på en gång?"
"Ja, halsböld ska man inte leka med, det kan väldigt snabbt täppa igen halsen och det är ilskna bakterier så jag anser att vi måste göra så här"
"Ok"
Sven följde med till avdelningen, som visade sig vara en barn sådan, och sen åkte han hem för att lugna våra barn och få lite sömn själv.
Jag utrustades med säng, en "hot" pyjamas av rockmodell, fick läslektyr, dricka, nål i armen, antibiotika och allmän omvårdnad under ett par timmar. Lyckades faktiskt somna - trots fläktar som låter och andra ljud man inte är van vid.
Plötsligt står någon vid sängen och väcker mig;
"Vill du åka truck eller säng"
"Va?"
"Det tid för röntgen"
" vad är klockan"
" kvart över ett" 
"jaaa...."
"vi tar sängen, om vi får ut den härifrån vill säga"
Efter mycket jonglerande med sängar - det stod två i ett pyttelitet enkelrum - och sängbord, mina skor, TV, så var min säng fri och en vaktis skjutsade mig till röntgen. Det visade sig vara datortomografi och inte så ansträngande för mig faktiskt. När det var klart blev jag tillbakaskjutsad och samma jonglerande vidtog innan min säng var på plats i rummet igen. Jag somnade efter ett tag och sov riktigt hårt när någon stod vid min säng igen;
"Dags för ny dos antibiotika"
Mildetid, var är jag? Ja visst ja, på sjukhuset.....
Skönt nog visade röntgen att det inte fanns någon halsböld utan att jag drabbats av en elak bakterie i halsen. Man ville behålla mig till eftermiddagen för att ge mig en dos antibiotika till innan jag skulle få åka hem. Sven hämtade mig vid halv 4 och nu är jag hemma som sagt, med penicillin och order att vara hemma veckan ut.
Vaknade i morse feberfri - tjoho! Känner mig lite darrig på benen, så ordern att vara hemma  veckan ut blir inte så svår att följa.

oj vad tiden rinner iväg

Nu har det gått en hel vecka, och inget inlägg... betyder väl att man har mycket att göra...
Inskolningen på dagis för barnbarnen har gått bra, de trivs och har fått kompisar. Jag ska försöka hjälpa Jonte att hämta och lämna en dag i veckan, om det funkar med min almenacka vill säga. Sven och jag hoppar ur sänghalmen lite tidigare på morron så får vi med alla till dagis och Sven hinner med sitt tåg. Det kommer nog att funka bra tror jag.
Helgen har gått i både vilandets och ruschandets tecken. Handlade, städade och tvättade i lördags, möte, vila och lite trädgårdsarbete i söndags. Kände mig inte pigg igår och vaknade med feber och halsont inatt så dagen tillbringas i sängen. Fryser som en liten gnu.......  

Efter badet..

ser vi på film tillsammans, Barnbarnen, Jonte och jag. Tummelisa och Djungelboken. Kul att se gamla filmer igen, det var länge sen.
I lördags kom vi hem från stugan i norr, sent blev det innan vi kom fram så barnbarnen hade somnat redan. Söndag var vi först på möte och sen handlade Jonte kläder och skor till barnen. Ujujuj va dom växer de små liven.... Men inskolning på dagis ska ju börja så det måste handlas.
På kvällen kom hela familjen "hem" och vi åt kräftor och paj tillsammans. En trevlig kväll blev det, tack för den!
Sen har det varit dagis och jobb för hela slanten. Dagarna går fort när man har roligt.....

fredag.....

och sista semesterdan.... det går så fort....
Sven och jag har latat oss en hel del, sovit 11 timmar varje natt - nästan - ätit gott och som sagt inte gjort så mycket vettigt. Fast Sven har gjort mallar så vi kan sätta upp skåpdörrarna i köket, dragit in belysning i garderoben, lackat båten och tänker byta relingen. Just nu är han i stora staden och slänger skräp. Jag har satt upp rullgardiner i de flesta fönster och satt in tätningslister, tagit rätt på blommorna som ska få övervintra hemma. Har också tagit bort rönnskott och en gammal en. 
En helg till ska vi hit - sotaren kommer och ska inspektera skorstenen. Då vintrar vi!

RSS 2.0