Spackel.....

Nu har vi/jag startat renoveringen i lilla rummet. Sven tog bort listerna i fredags kväll, jag slog ut spikarna och sen staplade vi upp dom. dom ska målas... Lördagmorron for Sven till jobbet och jag gick lös med täckpapp och spackel. Måste köpa färg i veckan, både till fönstersmygar och väggarna - och tapeter till stora rummet.
I morse stod vi och tittade på parkettgolvet där. Det är inte vidare fint, stora färgskillnader, breda springor, flisor som är borta... det blir nog till att lägga nytt golv. Men då vill jag ha ett snyggt trägolv, avfasat så det blir en snygg springa mellan brädorna. I ek...  eller ask... eller lönn...
Har också haft tid att ha gäster på söndagsmiddag, Fixaren ska hjälpa oss schakta och ta bort träd och stubbar inför byggandet av car-porten... Först åt vi middag och sen planerade han och Fixaren när, var och hur det hela ska gå till. Mycket jobb men det blir nog fint! Roligt att träffa den familjen också!
Vi har hunnit med ett besök hos Ludolf också - Tösen är i Thailand så Ludolf bor i lägenheten under tiden. Längtar efter henne så klart... men vi åt middag och semlor och sen drogs det lite mer elsladdar i köket.... det blir nog klart det också.... nån gång......  Vi var inte hemma förrän efter midnatt, vi börjar bli lite för gamla för att slarva på nätterna...

50-årskalas

Ja, egentligen 25+25-årskalas. Ludolf och Tösen fyller båda inom loppet av veckor och firandet kombinerades med inflyttningsfest i deras nya lägenhet.
Förberedelserna har varit massiva. Flytta in - få någorlunda ordning - baka - och så bjuda in folk. En del släktingar fattade nog aldrig att de var inbjudna och tur var kanske det, lägenheten är inte den största. Men trevligt och gott var det!
Av Sven och mig fick de en matta - en mörkt lila och grå ryamatta. Ursnygg! Hade kunnat tänka mig den själv...
Efter festen skjutsade vi kottarna hem till sig och sen hjälpte Sven Jonte att sätta upp presienner.

Var ledig i fredags - åh så skönt! Tänk att få ha förmånen att få vara hemma en vanlig dag och fixa sånt som man inte gör annars - tex städa badrumsgarderoberna - en full ICA-kasse att kasta...  ujujuj måste låta den städivern fortsätta på andra ställen i huset...

Barnbarnvakt

Hade lovat Jonte för ett tag sen att ta hand om kottarna över helgen. Sven och jag lastade in tvättmaskinen som mellanlandat hemma hos oss och drog iväg i fredags kväll. En trött Jonte mötte oss, mycket att läsa och nästan aldrig hemma på helgerna. Nu var det dags att åka till södern.
Kottarna och jag hade mysigt och åt popcorn medans Sven och Jonte pratade installering. Så packade vi in kottarna i bilen, hämtade Ludolf på hans jobb och for hem. Hade bäddat i "biblioteket" till kottarna, dom sov när vi kom hem så vi la dom i bäddarna med kläderna på.
Nästa morron stod det två st pigga kottar vid min säng - kvart i sju!
"Famå, tove du"? Ja, jo det kunde jag ju inte förneka...
"Ja vij åttå tova meja" "Ja ska hämta mitt täcke och mitt skinn"
En kotte på var sida - "Försök vila en stund nu"
Kvart över sju gick inte det längre - det var bara att gå upp och göra frukost.
Sen hade vi en härlig dag, medans Sven hjälpte Ludolf och Tösen att flytta alla grejer till deras nya lägenhet. Han var hemma framåt 8 på kvällen.
Söndagmorron kom kottarna inte förrän kvart över 7. Whohoho!
"Kryp ner en stund på var sida"
"Va myschit" "Va vamt dä ä"
Så gick vi upp och åt frukost och tittade på film en stund.
Mjölken var nästan slut men ett halvt glas var O´boy blev det i alla fall. Lilla kotten slukade O´boyen och ville förstås ha mer.
"Mjölken är slut, vill du ha lite vatten?"
"o´tey"
Farfar sköljde inte glaset utan hällde i vatten.
"Oj, det ser nästan ut som vattenchokladen jag drack när jag var liten" (och smakade nog likadant också)
"men famå, du måtte sölja daset fötå du"
"?"
"du måtte sölja daset"
"va´menar du"
"du måtte SÖLJA daset"
"jaha ska jag skölja glaset, var det inte gott?"
"näää"
Nä, det tyckte jag inte vttenchoklad var heller minns jag...
Stora kotten tvättade bilen med farfar och den lilla var inne med mig.
På kvällen for vi till Jontes lägenhet igen och Sven installerade tvättmaskin och torkskåp. Det blev så bra, så bra!

RSS 2.0