Bröllop

Efter en helt galen vecka med förberedelser av olika slag så är Ludolf och Tösen lyckligt gifta!!!
Vi jobbade och fixade hela familjen, på olika sätt och med olika saker för att bröllopsfesten skulle bli ett roligt minne för brudparet. En fin vigsel där brudgummen grät sig igenom ceremonien och mammorna gjorde slut på många pappersnäsdukar.
Och sen en fantastisk fest!! Galna upptåg och fina tal, för att inte tala om brudvalsen....
Och så ett TACK till alla som hjälpt till, dukat, lagat mat, serverat, "pimpat", talat, uppträtt allt möjligt.


               


Nu är det bara Sven och jag i huset - igen....

Kissens sommar

Jag bor numera hos Blenda och Sven, jag adopterade dom som husse och matte när min riktiga husse blev allergisk mot katter. Hur man nu kan vara det – vi är ju bäst!

Hemma hos Blenda och Sven är det inte alltid roligt, Elaka Måns och Bill och Bull tillåter mig inte att jaga möss tex. Men jag är riktigt duktig på att klättra så jag kommer undan för det mesta när dom jagar mig.

Men husses och mattes sommarställe går inte av för hackor! Först stänger dom in mig i min åkväska – då vet jag att det är dags! Sen packar dom ut massor av saker i bilen och på släpet och sen kör vi. Det tar ganska lång tid att åka och jag måste tala om ibland att jag är med så dom inte glömmer det. När vi är framme åker alla saker och vi båt en stund, det är lite läskigt för det gungar och stänker vatten på mig. Sen är vi framme! Jag får gå ur min åkväska på bryggan och sen kan man börja leva riktigt kattliv!

Matte säger att jag ser ut som en drottning och det har hon rätt i! Så mycket sork som det finns där, fanns bara i sagorna trodde jag. Det prasslar och piper överallt. Roligast är att sitta på en sten och titta mig omkring tills det rör sig nånstans, då smyger jag dit och lurpassar. Tänk vad sork är dumma! Jag lurar dom varenda gång! Sen tar jag dom till Morbrors potatisland och leker med dom en stund, ujujuj vad arga dom blir! Fast har matte och husse gått in på kvällen talar jag om att jag är där så dom vet att jag sköter mig då också.

Första dagen brukar jag ta sådär 10-15 stycken, fast en del bitar är inte så goda så dom får husse bära till komposten. Efter någon vecka med bara sork på menyn blir det lite enformigt så då brukar jag be matte om lite burkmat. Det får jag så gärna!

Men i somras trodde jag inte mina ögon! När jag precis ätit lunch kom jag runt hörnet och skulle kela lite – då mötte jag en annan katt! Och efter honom kom en till, likadan, trodde jag såg i syne men det var sant. Fast det är ju jag som bestämmer så dom fick vackert rätta sig efter det. Men jag kunde lukta mig till att dom varit och stulit mat i min skål trots allt.

I morron ska vi åka hem, och de ska bli skönt tycker jag – nu har jag både mer muskler och ork att tampas med dom andra katterna.


"ja vij åttå fölla mä å ficka"

Om några dagar är vistelsen på vår sommarö slut för den här semestern. Tre härliga veckor med sol, fiske, lite jobb på huset, gäster (fast mest familjen faktiskt), regn blixt och dunder och mycket annat.
Sven har gjort luckan till vår matkällare, nedgång från köket. Riktigt bra och säkert!! Han har också gjort ett bakbord till mig. Jag har målat lite möbler och bakat en hel del.
Just nu har vi kottarna på besök, ensamma utan pappa. Sundet har fått besök och stora kotten har fått två abborrar på mete. De är nu bete i minkfällorna - vi får se vad det ger inatt. Lilla kotten ville följa med och fiska och det fick hon förståss, men intresset svalnade i takt med att vinden ökade.
Beställde tid för klippning i staden. När jag klev upp på bryggan lossnade staget jag höll fast i och jag dråsade ner i båten igen - via vattnet. Sven såg vart det barkade och fick tack och lov tag i mig, det hela slutade med ett lagom stort blåmärke på låret. Men genomblöt blev jag in på bara rumpan, och ingen tid fanns att åka tllbaka och byta kläder, så frisörskan fick sig ett skratt.

Första semesterveckan går mot sitt slut

Huva - kan nästan få spader för det, bara 3 veckor kvar....  men som Jonte sa - mamma du har ju tre veckor kvar!!
Vi är i stugan - har äntligen sovit ut och har Jonte med Fröken (flickvännen) på besök. Det är väldigt trevligt! Solen skiner och det är för en gångs skull lagom varmt.
Jag har gjort i ordning drängasoffan, nu är den vit och fin. Ska strykas en gång till med högblankt.



Fungerar utmärkt att sova i för småkottar tex.

Nästa projekt att måla är porslinsskåpet - jag har skrapat och grundmålat idag.

Förresten - Kissen är också med - hon älskar att jaga sork, fast på bilden smälter hon maten, sover under utebordet efter ett stort antal nedlagda sorkar.




RSS 2.0