Semester, flytt och stugan

Fortfarande semester..... härligt!
Lilla gumman och Handyman flyttade in i sitt hus i går. Sven och jag hjälpte till att bära lådor och möbler tillsammans med vänner. Snabbt gick det - på 2,5 tim hade vi tömt lägenheten och fyllt lastbilen. Busschaffisen körde tryggt lastbilen till nya huset där vi allihop mötte upp och packade ur. Mat fick vi också - chili con carne - och tårta till efterrätt. Sjuksyrran och jag diskade och packade upp och Lilla gumman bestämde allt vad hon orkade var allt skulle stå.
Idag har vi varit på möte i kyrkan och sen for vi hem och packade och tog med kissen i bilen för nu har vi en härlig semestervecka framför oss i stugan! 

back to life...

HAR SEMESTER!!!!!!!!!!!!!
Nästan allt valarbete är klart och nu kan vi få en välförtjänt vila, Sven och jag. Fast politiskt sett blir det kattrakande efter positioner förståss. Sven blev nästan kung, han får förmodligen en ersättarplats i fullmäktige. Nu blir det till att rulla fram röda mattan och niga och bocka för honom....
Sitter med Jonte vid köksbordet och filosoferar vid frukosten, sverigedemokrater, teologi och övriga världsfrågor. Mysigt med honom på så nära håll.
Pratade med Lilla gumman igår, dom flyttar ju till helgen. Hon håller på att lära sig gå upp tidigare på mornarna eftersom resvägen till jobbet blir längre. Det går - men sakta..
Men som sagt, jag har SEMESTER! Somnade i soffan igår kväll och vaknade i sängen halv 9 i morse.... vet att jag pratade med Sven inatt, kissen har jag släppt ut också. Annars har jag sovit gott och känner att sinne och kropp är på väg tillbaks.

efter valet.......

Jobbade 27 av helgens vakna timmar...... gick till jobbet kl 10 på lördag, la mig 03:30 i måndags morse och var på jobbet kl 9 igen för att se till att rösterna kom till länsstyrelsen, gick hem när det var klart och sov. Åh så skönt! Sen tog jag hand om huset som såg ut som ett bombnedslag efter helgen eftersom Ludolf, Sven och jag jobbat och Jonte pluggat. 
Plockade ur, och i, diskmaskinen och satte genast igång den igen.
Plockade kläder  i sängkammare och badrum men hann inte dammsuga....
Gräsmattan väntar på en klippning, spirean ska kuvas, pionerna tas om hand, men det får vänta tills jag är ledig på torsdag eller fredag. Sen ska Sven och jag hjälpa Lilla gumman och Handyman att flytta till drömhuset på lördag för att så styra kosan till stugan och vintra... ujujuj är det redan dags.... kommer att längta tills nästa vår.....

papercut

Ååååååååå vad ont dom gör, de små skärsåren man så lätt får av papper och kartong. Ajajajaj, har fullt av dom på armar och händer. Inte lär man sig heller att vara försiktig, nej då, man bara går på, också har man ett cut till. Cederoths lär tjäna storkovan om det ska fortsätta så här! Har stått och sorterat förtidsröster idag, emballerat och plomberat - från 10 - 15. Men nu är det klart inför i morron bitti, nu kan dom fraktas ut till vallokalerna. Räknade ut att ung 30% har förtidsröstat i kommunen, det är bra det, hela deltagandet brukar ligga strax under 90%, en engagerad kommun alltså.
Annars har det varit lite stressigt i veckan - mycket valjobb både för Sven och mig. Hemma sprang dammråttorna omkring över golvet så fort man rörde sig, men det har Sven åtgärdat idag.


Söndag kväll...

... och jag känner mig nöjd, även om dan inte blev som planerat.
Sven har feber och är förkyld, ont i halsen - ska nog inte prata alls -  egentligen. Men han jobbar ändå - vid datorn hemma....
Själv har jag varit i den stora staden och handlat bollkryss till krukorna ute. Det blev fint - de har lidit svårt av brist på omvårdnad sen i somras.. Jonte hade 2 nya krukor med hem som fick stora bollkryss och bor på framsidan numera. Mammas gamla tvättgryta har 3 mindre varianter och 3 små krukor blå astrar. Nytt och fräscht!
Igår körde vi återstoden av grejerna till tippen och hämtade ett lass stockar som ska bli ved. fast det ligger kvar på släpet - vi tyade inte lasta av när vi kom hem.
Kvällen får gå i strykandets tecken, har en försvarlig hög som måste åtgärdas.......
Veckan som kommer hinner jag nog inte skriva nåt - tror det blir jobb så det blir över i denna valvecka!

Tiden är knapp och knappen är ur

Steg upp i vanlig tid, duschade, tvättade håret, sminkade lite grann, klädde på mig, bäddade och tog på mig halsband och annat man ska ha för att vara presentabel. Tog också på mig klockan och ringarna som jag ALLTID tar av mig på kvällarna. For iväg i bilen med Sven som ska med tåget varje morron, och kollade som hastigast på klockan för att se vad den var. Ser i ögonvrån 2 klockor på armen, men tänker att det inte stämmer, tittar på armen en gång till och - jo det var 2 klockor! En fin i guld och min jobbarklocka. Hmmmm.... undrar om man har dubbelt så mycket tid på sig med 2 klockor.....

Rapport från sjukbäddarna

LUDOLF; mår bättre, har till och med tagit en promenad idag, trött och lite hängig dock. Äter så ofta han kan, behöver förmodligen energin - det rinner ju som bekant fort igenom...
SVEN; hade förmodligen en migränattack igår - därav sjukdomssymtomen, mår bra idag men lite dagen efter om man säger så
BLENDA; mår bättre men är lite matt och trött, hostar och nyser, annars bra
JONTE finns ingen sjuksäng att rapportera från - han är frisk som en nötkärna och har packat upp färdigt och det blir så fint så fint!
Annars har vi haft en lugn söndag, tittade på söndagsmöte på nätet tillsammans alla 4, väldigt bra! Sen städade jag medans Sven var i skogen och plockade lite svamp. Kissen har tillbringat nästan hela dan i min säng, så trött - så trött. I morron blir det jobb igen!


Lyskväll, campylobacter och förkyld

Förra lördan åkte Sven och jag upp till stugan i norr och firade lyskväll med moster, morbror och svärföräldrar. Det är riktigt trevligt! Man tänder så många marschaller det går i hela skärgården,eldar vid bra vind och skjuter raketer. Sen passar man på att grilla korv och äta tillsammans. Det var en fin kväll, lagom varmt/kallt och månen gick fram och tillbaka mellan molnen och gjorde guldgata i vattnet. Söndagen åt vi tillsammans med svärföräldrarna och så kom Lilla gumman och Handyman på snabbesök. Sen gjorde vi sällskap hem.
Väl hemma hade Ludolf fått hög feber igen, 39,8, och hade ständiga diaréer. Han hade det i slutet av veckan men blev bättre så vi trodde ju det var en vanlig magåkomma. Ludolf ringde i alla fall Sjukvårdsupplysningen (heja Tösen som föreslog det) och dom tyckte att vi skulle åka till akuten. Eftersom jag var piggast körde jag. Stackars Ludolf! Hög feber och försöka låta bli att kräkas innan vi kom fram...... Vi fick vänta länge - och hur kan man tro att sjuka människor kan sitta på en stol och vänta?? Fick fram en brits till Ludolf som han kollapsade på. Äntligen fick vi komma in! Ludolf fick dropp och efter ett tag var han lite piggare men toa besöktes med jämna mellanrum dvs stup i kvarten. Mer väntan - 18 före oss - så kom läkaren.
"Hur mår du"  Ja vad trodde han - vi åker inte till akuten mitt i natten för ros skull...
"Har mått bättre, ont i magen, kräks, diarée, feber"
"Du har nog åkt på en maginfluensa, och råkat återsmitta dig själv när du städat toa, men jag ska höra med en infektionsläkare"
"Äh, jaha, ja jag stannar väl här då...."
Mer väntan - klockan börjar dra sig mot 01. En sköterska kör in oss i ett annat rum med egen toa, mer dropp.. Så kommer en infektionsläkare som noga hör sig för om Ludolfs matvanor senaste tiden. De luskar tillsammans fram att han ätit kyckling som förmodlligen inte varit riktigt tillagad för en vecka sen. Jaha där har vi nog svaret... rackans campylobacter alltså... De behåller Ludolf på sjukhuset och jag kommer hem och stupar i säng vid halv 4......
Tisdag em kommer Ludolf hem, han är bättre men svag - tror jag det - men nu ska han bli pigg och jobba på torsdagen! Natten till torsdag dyker febern upp igen och det ihärdiga springandet på toa börjar om. Stackarn!! Ny kontakt med Infektionskliniken och medicin skrivs ut - något enstaka fall behöver medicin för att bli friska. 
Under tiden har jag blivit förkyld och får feber jag också,så jag tillbringar fredan i sängen - sovandes. Är piggare idag men ligger. I alla fall av och till. Skulle behöva duscha - man luktar ju inte hallon när man svettas hela tiden........ Ludolf mår i alla fall bättre - igen - och har hopp om livet och att jobba på tisdag! 

RSS 2.0