Gräsänka

Jaha då var första jobbveckan slut då! Sitter hemma i soffan och njuter av tystnaden - eller jag lyssnar på Martyrion och det är väldigt bra. Unga människor är så otroligt duktiga!
Dessutom är jag gräsänka en vecka framåt, Sven är i Halmstad och jobbar hela veckan. Ludolf är hemma, i alla fall sover han hemma. Själv ska jag jobba, ta upp trådarna med valet igen och kolla så allt fungerar. Vi har varit högst 10 personer på jobbet i veckan så man har fått ta itu med lite spörsmål som man inte brukar. Ska också checka av att allt funkar med Jontes flytt. Jag har saboterat ett antal myrbon i trädgården - stampat och grävt runt i dom. Rackans myror - de är flygfärdiga och jag vill inte ha fler bon. Ett vid trappen på framsidan var stort med massor av ägg i. Vilken aktivitet det blir när man oroar myror, de blir verkligen flitiga då!

Jobb å jobb å jobb.... å brist på laddare

Ja, nu är semestern slut och det regnar....
Vi har haft en fantastisk semester - mkt sol, vila, lite jobb på stugan, gäster, båtresor och mycket annat. Vi kom hem igår, lagom till kvällsmötet som vi ville gå på. Idag har jag packat upp, tvättat 3 maskiner (kan ju bara torka inomhus) städat lite och laddat upp för morrondagen. Då hittade jag inte mina telefonladdare som jag haft med mig i en gul tygpåse och visste att jag packat ner i min väska i stugan. Nu gick inte väskan att stänga, det var för mycket i den. En pling till moster occh morbror gav vid handen att påsen inte var kvar i stugan, så förmodligen har den ramlat ur båten när vi åkte över. Kanske fiskar behöver telefonladdare dom också??

Soppatorsk med sqwahn i båten

Sven och jag bestämde oss för att packa ihop alla kartonger och annat skräp som samlat sig på Norrstrand och i andra skrymslen, för att åka till sopstationen i närmaste stad.
Sagt och gjort! Vi sprättade och snurrade ihop stora "packar" med packtejp, 1 för stora kartonger och en för mindre. Ett antal banankartonger, tältsängar, en gastub och några sopsäckar - sen var båten packad och klar! Lite lätt oroliga (i alla fall jag, då det blåste) drog Sven igång motorn och vi for iväg. Det blåste rätt friskt som sagt och i gattet mellan öarna friskade det i ordentligt. Sven kör med van hand och så plötsligt tappar vi fart - vad händer nu då? Bensinen är naturligtvis slut! Mer bensin finns - men under all bråte förståss! Årorna finns på samma ställe! Så vad gör vi - med hela båten fullpackad? Jo Sven stakar oss fram - med båtshaken. "Jag paddlar med min sqwah mot nya äventyr" säger han skrattande.
Nåväl, vi kom fram till bryggan, en halvtimme senare var släpet packat och vi for mot staden, lätt svettiga. Vi for direkt till sopstationen, vidare till COOP, köpte en klocka till stugan på loppis, tankade, köpte bensin till båtmotorn och glass till oss själva - sen startade vi återfärden mot ön. Det blåste fortfarande så vi blev lite blöta men allt gick bra ändå.
Väl hemma gjorde vi kvällsmat och vred upp klockan för att höra om den slog så där änglalikt som på loppis - och det gjorde den!

Vatten, vatten bara vanligt vatten...

men så åtråvärt när man inte har det, i alla fall inte i rinnande form i stugan. MEN NU HAR VI DET!! Det rinner för fullt när man öppnar kranen, nu är också varmvattnet inkopplat, men det rinner inte lika bra, fast det ordnar sig nog det också. En diskmedelspump är också installerad. I morron ska vi hämta sekretären vi ska ha i stugan från morbrors förråd, sen blir vi ensamma på ön några dagar. Morbror och moster ska hälsa på släktingar och skepparn och västeråsgurkan jobbar. Vi ska försöka få till lite mer i stugan innan det är dags för oss att dra hemåt och jobba vi också. Men det tänker vi på en annan dag..............

Vi har hittat hålet!

I flera dagar har Sven grävt och grävt, längs den nedgrävda vattenledningen från brunnen. Pumpen höll inte trycket så jag har inte fått vattnet installerat ännu. Vi började med att lyfta ut alla grejer ur byggskjulet och tog bort golvet där. Sen grävde Sven..... hittade ledningen men inget hål. Sven fortsatte gräva utanför skjulet - genom enar och snår men inget hål. Ledningsgraven blev längre och längre, över gräsmattan och mot brunnen. Och se - halvmetern från brunnen där var hålet! Då började regnet som hade utlovats till kvällen att strila och Sven avslutade grävandet för idag. Nu vet vi i alla fal var läckan är och i morron kanske jag har rinnande vatten i huset.
Själv har jag bakat småkakor - brysselkex och havreflarn (misslyckade) och försökt att få fram en mall till skåpdörrarna så att jag kan sätta dit gångjärnen. Jag börjar tröttna på att skåpen innehåller mer damm än golven........

Ny blogg född, igen!!

Eftersom jag glömde bort lösenordet  till min andra nya blogg så gör jag ett försök till.......
Tidigare blogg hittar du på Blenda.bloggproffs.se

Jag sitter på loftet i sommarstugan och tar det lugnt efter några dagars besök av mina syskon och svägerska. Vi har åkt båt med Svens morbror, badat, lagt nät, fiskat, solat och tagit det lugnt tillsammans. Det har varit mycket trevligt att få rå om dom ett tag!

Väntar också på att Lilla gumman och Handyman ska ringa och tala om att de kommit hem från Grekland där dom varit en vecka. Ludolf har ringt, han och Tösen har det bra. Jonte och töserna förbereder sin flytt neråt.

I morron ska vi gräva och koppla in vatten i stugan, åh vad skönt!!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0