Känner mig rik...

Fick förmånen att få sitta hemma och jobba i eftermiddag. Håller på med en kravspec för ett IT-stöd för dokument och behövde få sitta i lugn och ro och bre ut mina papper och bena i villkoren. Planen var egentligen att sitta kvar på jobbet i morron kväll men insåg att jag inte skulle hinna få färdigt till onsdag så chefen var snäll... TACK för det! Blev nästan klar....
När så Sven var hämtad vid tåget åt vi mat och sen gick vi ut. Det är så vackra dagar! Solen skiner, och värmer, snön är borta (har vi förresten haft nån?)
Sven tvättar bilen medans jag passade på att plantera mina 48 penséer. Ser inte mycket ut för världen, än i alla fall, men det ger sig.....



Jobbar 2 dar till sen är vi lediga båda två i 5 hela dar, härligt!

Det blåser...

Skulle hämta födelsedagspresenten till Jonte på största hemelektronikföretaget i stan efter jobbet. In i butiken och ordnade utlämningskvittot och körde sen till baksidan för att hämta ut den. När jag gått ur bilen tänkte jag - vart tog kvittot vägen? Tillbaks till bilen och leta, inget kvitto. Men jag hade det ju i handen när jag gick ut bilen..... Hmmmm..... började leta - det blåste minst storm så sannolikt hade det blåst en bit. Jodå mycket riktigt - halvvägs ner i diket (5 m högt med opackat grus) låg kvittot. Det var bara att klättra neråt utan att ramla framlänges, rasa, eller fastna i gruset. Kvittot flaxade på ett fjolårsgammalt strå och hotade att blåsa iväg ytterligare. En sista balansakt och jag hade det i handen! Finskorna grävde ner sig i gruset och minsta halva diket hamnade i skorna, men jag kom upp och fick ut presenten.
Hade också planerat att städa i tvättstugan. Allt skrot som samlats där behövde både sorteras och rensas. Köpte plastbackar, man fick 3 för priset av 2! Finemang! Backarna fick knappt plats på vagnen....  Men som sagt, det blåste minst storm och promenaden till bilen blev både vinglig och långsam. Jag fick upp bakluckan på bilen- men där stod ju födelsedagskartongen till Jonte! Hur ska jag få in backarna? Jonglerande med lock och backar och en vagn som hela tiden hotade att glida in i grannbilen fick jag så småningom in allt i bakluckan. Pust! Först när jag lämnat tillbaka vagnen såg jag att det satt en kvinna i grannbilen och tittade på, småleende.... jaa man får ju vara glad att man kan glädja nån i alla fall! 

Musautostrada

Nog visste vi att mössen tog sig in på nåt sätt - men inte att dom hade värsta autostradan längs reglarna i vardagsrumshörnet. Isoleringen var borta och man såg tydligt en rund tunnel med massor av muss--t. Hoppas dom fick ordentligt ont i magen av den stickiga isoleringen! Nåväl, nu är hålet i trossbotten lagat med skum och taket igensatt med nät så tjiii musautostrada.
I övrigt har vi fortsatt renoveringen, målat lister och fönstersmygar - det är inte klart, två lager återstår - men på god väg.
Två väggar är nerrivna också och vardagsrummet utökat  med några kvadratmeter till. Det ska bli vårt nya bibliotek är det tänkt. Det blir riktigt snyggt!! Sven drog om elen så vi kan tända och släcka taklampan också.
Hade tänkt att vi skulle såga ner granen och äppelträd ute igår - det skulle ju bli 15 grader varmt och sol. Solen lyste säkert nånstans men hos oss regnade det, skönt iofs, snön är nästan helt borta nu!
Nästa helg slipar vi parketten och sen är det gipsskivor som ska upp. Sen återstår spackling och tapetsering.....



RSS 2.0